Snickeri & Möbler

Hos oss kan du förvänta dig allt som snickeribranschen har att erbjuda.
Renovering av golv
Fönster och dörrar
Utvändig fasad
väggar och tak
Altaner
Montering av möbler
och mycket, mycket mer

Fasaden är det som formar husets yttre utseende. Men om du bara tänker på det visuella intrycket tänker du för ytligt. Fasaden kan nämligen göra mer - den ger värme, lugn och skyddar byggnaden. Träfasader ger ett mycket speciellt utseende och passar utmärkt för nya och gamla byggnader. Fasaden är alltså husets skyddande skikt mot väder och miljö, samtidigt som den förbättrar värmeisoleringen och ljudisoleringen av byggnadsskalet. Träfasader klarar av miljöpåverkan utan problem om de underhålls väl.                                                                                                     Det är alltså inte längre byggmetoden som är avgörande för värdebevarandet, utan snarare kvaliteten och utrustningen samt de värdebevarande åtgärderna under den totala användningstiden.
Statiskt sett är timmerhusen dock sämre än massiva hus när det gäller vissa belastningar. Detta är praktiskt taget irrelevant vid normal användning, men i händelse av en orkan är en solid konstruktion betydligt mer motståndskraftig än ett prefabricerat hus i timmerstomme.Gamla träfönster har mer charm än nymodiga plastfönster. Ljusinsläppet är också mycket bättre och de kan repareras nästan hur ofta som helst, vilket är bra för din plånbok.
Väl underhållna träfönster håller därför nästan hela livet.
Vi restaurerar och målar, byter ut glasrutor och beslag.


Ett intakt och isolerat golv kan vara en fröjd, men vad händer om en skada uppstår? Typiska skador orsakas av mögel, vatten eller insektsangrepp. Därför bör golvet också uppmärksammas regelbundet. Inte bara på den synliga ytan utan också, och framför allt, under huset. Det är här som skador uppstår som syns först när det är för sent.Det är samma sak med gamla möbler som med gamla fönster.
Vi reparerar alla gamla massiva möbler, byter ut beslag, behandlar ytan och ger dem nytt liv.
Särskilt när det gäller att reparera istället för att slänga.


Post
Samtal
Instagram